Share

Selamat, Siti Nurhaliza Melahirkan Anak ke-2

Lintang Tribuana, Jurnalis · Senin 19 April 2021 09:53 WIB
https: img.okezone.com content 2021 04 19 33 2396927 selamat-siti-nurhaliza-melahirkan-anak-ke-2-4wR0D1D8ix.jpg Siti Nurhaliza (Foto: Instagram/@ctdk)

KUALA LUMPUR - Kebahagian tengah dirasakan penyanyi asal Malaysia, Siti Nurhaliza. Pelantun Cindai ini melahirkan anak keduanya yang berjenis kelamin laki-laki pada Senin (19/4/2021) di Selangor, Malaysia.

"Isnin, 19 April 2021 bersamaan 7 Ramadan 1442H, Datoโ€™ Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi lelaki di sebuah pusat perubatan di Selangor, pada pukul 6.21 pagi," tulis keterangan dalam unggahan Instagram Siti.

Siti Nurhaliza

Dijelaskan juga kondisi Siti dalam keadaan baik setelah melahirkan bayi seberat 3,84 kilogram itu. Sang suami, Dato Sri Khalid Mohamad Jiwa pun bersyukur atas kelahiran anak ke-2 mereka.

Baca Juga:

- Siti Nurhaliza Siap Punya Anak Kedua Lewat Program Bayi Tabung

- Pamer Baby Bump, Siti Nurhaliza Umumkan Hamil Anak ke-2

Mereka turut mengucapkan terima kasih kepada tim medis yang membantu proses persalinan Siti. Pasangan suami istri ini pun berharap yang terbaik untuk bayi yang lahir bertepatan dengan Ramadhan ini.

"Kelahiran anak ke-2 pada bulan Ramadan penuh keberkatan ini diharapkan akan mengurniakan limpahan rezeki serta rahmat Allah s.w.t," terangnya.

Siti Nurhaliza dan bayinya

Ucapan selamat mewarnai unggahan Siti Nurhaliza. Mereka turut berbahagia atas kelahiran anak kedua sang penyanyi.

"Alhamdulillah Kak Iti dan keluarga," komentar @Vivyyusof.

"Alhamdulillah, selamat ya datok," tambah @ajaaryani36.

(LID)

Bagikan Artikel Ini

Cari Berita Lain Di Sini